Biografie

muziek

Vanaf 8 jaar speelt Ellen piano. Zij voltooide haar muziekopleiding in 1977 aan Muziekschool Abraham Feijten in Vleuten. Haar piano docent Willy Lemmens-Veldhuis begeleidde haar naar het voorbereidend jaar van het Utrechts conservatorium. Daar kreeg Ellen les van o.a. Thom Bollen. Vanaf 2007 kwam het verlangen terug om haar jeugddroom, pianospelen, te gaan realiseren doordat ze door de Argentijnse tango in contact  kwam met de muziek van Astor Piazzolla.
Door het nummer 'Ausencias' werd ze helemaal  geraakt in haar hart en was er maar een conclusie mogelijk: Piazzolla gaan spelen! In 2009 ontmoette zij Jeroen van Veen die dat jaar een CD uitbracht met muziek van (toeval?) Astor Piazzolla (Tangomania '09). 1 + 1 = 3, zodoende is  Jeroen van Veen vanaf 2009 haar coach en begeleidt haar in het geven van concerten en begeleiden van musici als amateurpianist. 

Foto: Merel Waagmeester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: Merel Waagmeester. R: Ellen Verhagen L: Mirella Reiche.

Begin 2010 ontmoette ze de lyrische sopraan Mirella Reiche op de tangodansvloer. Na een eerste muzikale kennismaking besloten ze te gaan samenwerken als duo (zie foto boven). Op 1 april 2010 vertolkten ze samen 'Balade para mi Muerte' van Astor Piazzolla in de Steinway competitie die het Steinway Centre in Alkmaar uitschreef. Daarbij speelde Ellen op de Horowitz vleugel. Zij behaalde de 5e plaats in deze competitie. 

Sinds 2011 werkt Ellen samen met klarinetist/muziektherapeute Helen Ansing. Als Duo I treden zij op voor kleine gezelschappen, tijdens luisterdiners en op tangosalons. Het repertoire bestaat voornamelijk uit composities van Astor Piazzolla. Samen hebben zij een speciaal programma voor kinderen 'Klank en kleur' waarbij  kinderen op live muziek geïnspireerd worden tot het maken van tekeningen.

Ellen volgde lessen/workshops bij o.a. Jeroen van Veen, Julian Peralta (Astillero), Wim Warman (docent piano wereldmuziek/tango op Rotterdams conservatorium), Juan Tajes (tangozanger en kunstenaar), Kay Sleking docent gitaar wereldmuziek/tango op Rotterdams conservatorium), Tango orquesta Tipica Masivo) en Sophie de Rijk (Pavadita String Quartet) Martin de Ruiter (bandoneon). 

docent

Vakdocent 2e graads aardrijkskunde en 3e graads geschiedenis (1978-1984 Lerarenopleiding Utrecht).

werkervaring

Communicatie coördinator,  PR & communicatie manager, office manager, intermediair preventieve zorg, office manager, inkoop assistent, management assistent, operator, lerares aardrijkskunde/geschiedenis/informatica, webhoofdredacteur, communicatie coördinator, vormgever, schrijver.


trainingen

Op het gebied van: 

- Coaching en training
- Management, verkoop, communicatie en marketing
- Cursus creatief schrijven o.l.v. Job Creighton
- Persoonlijke effectiviteit trainingen 
- Communicatieve vaardigheden, spreekvaardigheid, luistervaardigheid, klantcontact 
- Diverse informatica trainingen
- Preventieve zorg